Sirup od PIVA protiv kašlja! Evo kako se pravi ovaj čuveni narodni “lijek”

Sirup od PIVA protiv kašlja! Evo kako se pravi ovaj čuveni narodni “lijek”

Svi znamo da nema ništa od bakinih prirodnih “lijekova”. Ovo je jedan takav. Čuveni sirup od piva.

Baka Vera nam je otkrila njenu tajnu. Sirup od piva, šećera i lovora. Ukus je neočekivano dobar, a koristi se za čišćenje pluća i kašalj.

Za sirup vam je potrebno:

  • 3 lovorova lista
  • 150 g šećera
  • 0.5 l piva

Priprema:

U šerpici na tihoj vatri karamelizujete šećer, ali morate da pazite da vam ne zagori. Kada se šećer karamelizuje i dobije braonkastu boju tada ga sklonite sa vatre i dodate pivo koje je bilo na sobnoj temperaturi.

Vratite sirup na šporet i miješajte dok se smjesa lijepo ne sjedini (15-20 minuta). Kada sirup počne da liči na med, dodajte 3 lovorova lista i zatim ga sipate u staklenu teglu i ostavite da se ohladi.

Sirup možete čuvati i van frižidera. Uzima se ujutru i uveče, a možete i popodne, neće škoditi. Sirup mogu i deca da piju, po jedu kašičicu dnevno.

Ako imati baš jak kašalj u sirup možete dodati i malo listova svježe nane. A ako pak niste bolesni, sirup možete uzimati svako jutro po jednu kafenu kašičicu.

Napomena

Prirodni lijekovi na našem portalu su preporuke preventivnog karaktera za vođenje zdravog načina života. Ukoliko imate neki zdravstveni problem prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.

IZVOR: agrosavjet.com

Close Menu