Čaj od listova višnje + pivo: Super – zdrav RECEPT

Čaj od listova višnje + pivo: Super – zdrav RECEPT

Višnja spada u kategoriju superzdrave hrane. Bogata je vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem i vlaknima, tako da sočne plodove možemo jesti u neograničenim količinama. Ali, s plodovima, koje ćemo u slast pojesti, ako ih sami beremo, valja ubrati i peteljke i zdrave listove koji su veoma ljekoviti, narod kaže da ublažavaju tegobe kod tačno 10 zdravstvenih problema.

U toku je berba višanja i ukoliko vam se čini da je sve osim sočnih plodova nevažno, savjetujemo vam da ne žurite sa zaključcima.

Čaj od peteljki i listova višnje

Od peteljki i listova višnje može se napraviti čaj koji pomaže kod izbacivanja pijeska iz mokraćnih kanala, celulita, impotencije, bubrežnih bolesti i hroničnog kašlja. Čaj se priprema veoma lako, na ringlu se stavi posuda s vodom i sačeka da provri, ubace se peteljke, isključi ringla i ostavi posuda na njoj dok se tečnost ne prohladi. Količine i vode i peteljki su proizvoljne.

Listovi višnje + pivo za lijepu kožu

Lišće višnje se koristi i kao sredstvo za ljepotu, a pomaže kod peruti i otečenih kapaka, kao i kod gubitka kilograma. U kombinaciji sa pivom, ovo postaje odličan eliksir za tijelo i igra glavnu ulogu u održavanju lijepe kože. Preporučuje se kod ubrzanog oporavka posle operativnog zahvata, kod smanjenja upala, štiti nervni sistem, pomaže u prevenciji raka, naročito debelog crijeva, kod nesanice i liječenja tegoba menopauze.

U šerpu sipajte jednu kašiku usitnjenog osušenih listova višnje i jednu kašiku osušenih cvjetova kantariona. Prelijte ih s tri čaše vrućeg piva. Stavite šerpu sa ovom mješavinom na šporet i zagrejte do ključanja, pa kuvajte na blagoj vatri 30 do 40 minuta. Zatim šerpu skinite sa vatre.

Kad se ohladi, čaj procijedite kroz gustu cjediljku ili gazu. Pijte po dvije kašike ovog čaja tri puta dnevno posle jela. Poslednju „porciju“ pijte pred spavanje. Liječenje ovim napitkom bi trebalo da traje 1 – 2 mjeseca, a blagotvorno djeluje i na oboljelu jetru.

Pošto je već počela masovna berba ovog voća nije zgoreg da sakupite zdrave listove i peteljke, osušite ih i sačuvate u staklenim teglama za vrijeme kada će vam biti i te kako korisni.

IZVOR: AGROSAVJET

Close Menu