ZA CVJETANJE ORHIDEJE – Kašiku pirinča sipajte u provrelu vodu i dobićete superđubrivo

ZA CVJETANJE ORHIDEJE – Kašiku pirinča sipajte u provrelu vodu i dobićete superđubrivo

Kako da napravite prirodno đubrivo za cvjetanje orhideje – potrebna vam je samo jedna namirnica koju svi imamo u kuhinji! Bez hemikalija i otpada, potpuno prirodno!

Prirodna đubriva i prihrana za biljke je obavezna ako želite da vaše cvijeće izgleda bogato, bujno i zdravo. Orhideje važe za biljke koje je komplikovano njegovati, ali od jedne namirnice možete napraviti đubrivo koje će podstaći orhideje da cvjetaju obilno i imaju zdravo korijenje. Riječ je o prihrani od pirinča, ali ne običnoj pirinčanoj vodi, već jednoj praktičnijoj metodi.

Tri kašike pirinča sipajte u tiganj, pa na laganoj vatri pecite uz stalno miješanje. Pecite oko 3 minuta, tako dapirinač promijeni boju. Ostavite pirinač da se ohladi, pa ga sipajte u blender i mutite dok ne dobijete jedinstven prah. Dobijeni prh stavite u teglu i uzimajte po potrebi. Poklopite teglu i ovo prirodnu prihranu za orhideje možete koristiti mjesecima.Puno je fosfora, kalijuma, azota i natrijuma i vitamina B i E, a upotrebićete ga tako što kašičicu praha od pirinča prelijete sa 400 ml proključale vode. Kašikom promiješajte i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi sipajte postepeno kašikom dobijenu tečnost u orhideje, u onoj količini u kojoj ih uvijek zalivate. Idealno je da ovaj postupak uradite jednom mjesečno, ali nemojte nikako izostaviti klasičan način zalivanja.Prah od pirinča možete iskoristiti i tako što ćete ga razmutiti u manjoj koliini hladne vode, ai onda sačekajte nekoliko sat da odstoji kak bi pirinač otpustio hranljive sastojke.

Close Menu