Čudesni MELEM Irine Volivikove – Bol u ZGLOBOVIMA kao rukom odnesen

Čudesni MELEM Irine Volivikove – Bol u ZGLOBOVIMA kao rukom odnesen

Svako može da napravi ovaj melem koji potiče s juga Rusije, a pomaže kod svih uganuća, iščašenja, ukočenja, ušinuća, bolova skeleta i mišića

Bolji je od bilo koje reklame, ne košta gotovo ništa, sem truda i vaše vjere da ćete ga dobro napraviti. Melem za sve probleme sa skeletom, zglobovima i mišićima stiže sa juga Rusije, pravo iz tajne škrinje Irine Volovikove. Nije ga ona izmislila, samo ga je preuzela od svoje bake koja ga je koristila za sve boljke kostiju.

Bakin starinski recept i danas je aktuelan za sva uganuća, iščašenja, ukočenja, ušinuća,bolove skeleta i mišića.

Glavni sastojak je – lišće rena. Sigurno znate da korijen rena ima i lišće i da raste kako u Rusiji, tako i kod nas. Potrebno je tokom ljeta ubrati lišće rena jer je ono glavni sastojak melema koji će vam donositi olakšanje za se bolove kostiju i mišića.

Uz to, ovaj melem, kada se uzima oralno, izbacuje soli iz organiza, liječi atomačne probleme i bori se protiv virusa, bakterija i patogena svih vrsta.

Recept za melem

Uberite lišće rena, operite ga, i stavite u vodu da baci samo jedan ključ, zatim ga sameljite u mašini za mljevenja mesa. Osjetiće se snažan miris rena koji tera suze na oči, opojan i ljekovit antiseptik.

Samljeveno lišće rena stavite u teglu do polovine. Dodajte kašiku meda. Zalijte alkoholom od 50 % ili rakijom. Promiješati kašikom da se med rastvori i sjedini sa sastojcima, zatvoriti teglu i polako je okretati dok se sve lijepo ne izmiješa i ne postane jednoobrazna smjesa.

Ostavi se da stoji na tamnom mjestu dvije do tri nedjelje, ali se svakog dana promućka tegla najmanje dva puta.

Kroz tri nedjelje melem bi trebalo procijediti kroz nekoliko gaza da ne ostane nijedna čestica.

Kako se nanosi?

Ako je namjena neko bolno mjesto, zglobovi, mišići onda se melem od listova rena koristi tako što se natopi kompresa koja se zatim zavojem pričvrsti na bolno mjesto.Prethodno treba provjeriti da li koža ima reakciju na jak melem od lista rena. Stavite malo na kožu i sačekajte reakciju.

Koristi se na dva načina: nanošenjem na bolna mjesta i oralnim uzimanjem.

Drugi način upotrebe melema je oralno, za unutrašnju upotrebu. Pije se najčešće razblažen u mlakoj vodi u slučaju kašlja, nazeba, virusa, gripa, uzima se po jedna kašičica pola sata prije jela.

Za šta je još dobar?

Ovaj melem je, kažu, najmoćniji kod angine. Takođe, koristi se i kod stomačnih problema. Posebno je popularan za izbjeljivanje kože od pigmentacije i uopšte , za svijetliji ten.

– Budući da je jak antiseptik može da se koristi za sve porobleme sa kožom, stomakom, može da posluži za bolesne desni – savjetuje Irina Volovik.

Primjena je mnogo, a pošto je riječ o moćnom i jakom sredstvu ima ograničenja: ne bi trebalo da ga koriste oni koji imaju problema sa želucem, dok se trudnicama preporučuje umjerena upotreba.

U svakom slučaju, ako ljeti preskočite i zaboravite da napravite ovaj čudesni melem za zimu, uvijek imate popravni, na jesen. Tada možete da napravite melem od korijena rena, koji stiže u poznu jesen. Pravi se na isti način, male su razlike u svojstvima, a korist je velika.

Izvor: agrosavjet.com

Close Menu